СКОВОРІДКИ 12 СМ
439
439
СКОВОРОДЫ
Чи потрібна сковорода діаметром 12 см?
Всі погодяться, що при приготуванні їжі в хід йде найрізноманітніший посуд, але далеко не на кожній кухні є сковорідка діаметром 12 сантиметрів. Що ж це за девайс, чи зручно його використовувати та чи варто взагалі купувати, чи можна обійтися звичайними універсальними сковородами?
Маленька – не означає марна!
Ті, хто купив посуд для смаження маленького діаметра, відзначають, що така сковорідка чудово рятує, коли необхідно:
- приготувати невелику порцію їжі;
- пасерувати цибулю, часник або іншу засмажку для супу або других страв;
- посмажити яєчню;
- швидко підігріти вечерю яка охолола.
Сковорода на 12 см: як вибрати та купити?
Головна відмінність сковорідок різних виробників – це матеріал, з якого виготовляється кухонне приладдя. Найчастіше зустрічаються чавун, алюміній та нержавіюча сталь. Розгляньмо ключові переваги та недоліки цих металів.
Чавун – вічна класика
Готували їжу на чавунних сковорідках ще наші мами та бабусі та цілком можливо, що такий посуд дістався вам у спадок. Цей метал абсолютно безпечний, але сковорідки з нього мають ряд недоліків. Ми маємо на увазі велику вагу, крихкість матеріалу (посуд може тріснути та навіть розколотися якщо її впустити на кахельну або кам'яну підлогу), деякі складності при догляді (після миття посуд бажано висушити та в ідеалі змастити олією). Крім того, у чавунній сковорідці не рекомендують зберігати готову їжу, особливо кислу, оскільки це може призвести до появи іржі.
Завжди та всюди виручить алюміній
Наступний варіант — це харчовий алюміній зі спеціальним покриттям, що забезпечує антипригарні властивості сковороді. Як антипригарне покриття використовують тефлон (дешево, недовговічно, посуд не можна дряпати металевими предметами та нагрівати більше ніж 200 градусів), кераміку (недорого, не довговічно, безпечно в плані здоров'я та можна нагрівати до температур не вище 400-450 градусів), титан, мармур, алмазна крихта або їхня суміш (відносно дорого, безпечно для здоров'я, максимально довговічно).
Нержавіюча сталь – варіант на любителя
Сковорідки з нержавіючої сталі відрізняються прекрасним зовнішнім виглядом, довговічністю та безпекою, але назвати їх зручними та функціональними складно. Так, професійні кухарі часто готують саме на таких сковорідках, але їх досвід дозволяє на око визначати температуру, до якої нагрілася сковорода, і класти продукти в потрібний момент, уникаючи тим самим прилипання їжі до поверхні. А ось посмажити навіть найпростішу яєчню на сковороді з нержавіючої сталі буде складно навіть професіоналу.
12-сантиметрова сковорода: де купити в Україні?
Оскільки сковорідки маленького діаметра не мають великого попиту, купити такий посуд можна не в кожному магазині. Але в каталозі Eldorado представлено достатню кількість моделей за приємними цінами та з доставкою в будь-яке місто країни, починаючи від Києва та закінчуючи найдрібнішим населеним пунктом. Вибір та замовлення посуду, що сподобався, здійснюється в кілька кліків: достатньо вивчити каталог інтернет-магазину, почитати відгуки задоволених покупців та можна сміливо оформлювати доставку. Вартість наших товарів у порівнянні з цінами на позиції конкурентів, мінімальна, а акції та можливість оформлення покупок на виплат – ще одна вагома перевага Eldorado.